Sony Ericsson U8I Vivaz Pro – Touchscreen si QWERTY

Sony Ericsson U8I Vivaz Pro a aterizat in lumea telefoanelor mobile cu o tastatura slide-out QWERTY, profil curbat si usor ingust, o greutate rezonabila in ciuda grosimii – 117 g si urmatoarele dimensiuni 109 x 52 x 15mm.

Ecranul masoara 3.2 inch, la o rezolutie de 640×460, fapt ce conduce la o densitate buna a pixelilor si, prin urmare, imagini si inregistrari video high definition. In partea de jos a display-ului sunt trei butoane destinate apelurilor si accesarii meniului principal. In spate, camera de 5.1 Mpx, alaturi – butonul power/lock, mufa pentru castile standard si un MicroUSB v2.0 (partea stanga).

  

Intregul corp al gadgetului este construit din material plastic, dar finisajul mat sta marturie lipsei amprentelor lasate pe carcasa. Exceptand partile lucioase care sunt putin mai sensibile, ecranul telefonului Sony Ericsson U8I Vivaz este usor de curatat. Vorbim despre un touchscreen, sustinut de o tastatura QWERTY ce va fi folosita din plin de haterii ecranelor tactile.

Sony-Ericsson-U8I-Vivaz-Pro-big

no images were found

Ca si la alte produse din gama sa, exista cateva ciudatenii in privinta operabilitatii sistemului, care nu poate functiona constant prin interventiile facute cu ajutorul tastaturii. Ai posibilitatea de a folosi tastele sageata pentru a misca cursorul, dar de cele mai multe ori trebuie sa apesi un buton pe ecran pentru a confirma actiunea, optiunile de acces sau meniurile.

Pentru a accesa semnele alternative, trebuie sa apesi butonul albastru (tasta marcata printr-un dreptunghi albastru, un fel de SHIFT pe PC), urmat de caracterul respectiv (semne de punctuatie, litere speciale si cifre). Lipseste din aceasta mare de taste, din pacate, CAPS LOCK-ul. Pentru a scrie cu majuscule trebuie sa tii apasat Shift-ul de fiecare data.

Cu toate ca ai la dispozitie o tastatura fizica, poti apela oricand si la cea on-screen, cu mentiunea ca nu e la fel de receptiva si iti mananca din spatiu.Initial am fost incantat de globul ce se regasea printre butoane, dar mi-a trecut repede cand am aflat ca e folosit la schimbarea limbii cand scrii mesaje. Nu spun ca nu e util unui utilizator care obisnuieste sa foloseasca limbile romana, germana, engleza si franceza pe parcursul unei zile, in timp ce marea majoritate aleg limba natala si raman cu ea pana la capat. Mai frustrant de atat, nu poti folosi tasta ca un lansator pentru browser sau oricare alta aplicatie, de exemplu.

Vecina tastei SPACE se ocupa de copy, select si paste pentru mutarea informatiilor in email sau copierea unui cod postal in Google Maps.

De-a lungul timpului, interfata telefoanelor Sony Ericsson nu s-a dezvoltat prea mult, motiv pentru care raman de actualitate meniurile accesibile printr-o dubla atingere, selectarea optiunilor diferitelor aplicatii si apoi revenirea la ele, atunci cand optiunile destul de comune ar trebui sa iti fie la indemana.

Aplicatia Twitter este in regula pentru actualizari, dar nu iti ofera cine stie ce functii in plus. Imaginile nu sunt manageriate prin Twitter direct, nu ni se ofera thumbnails-uri sau imagini postate de altii decat prin intermediul unor linkuri. Domeniul retelelor sociale este acoperit: Facebook, Youtube, Flickr, Picasa, un link spre iPlayer-ul celor de la BBC si altele.

Telefonul ruleaza pe Symbian S60, acelasi sistem de operare folosit si de telefoanele Nokia, daca sunteti in cautare de aplicatii suplimentare.

Camera foto iti ofera o gama larga de optiuni, inclusiv diverse scene, un mod paronamic, face detection, smile timer si touch to shoot. Ca un mic bonus de la Sony Ericsson, primesti si modul macro de care abuzez eu in mod constant.

Cireasa de pe tort o constituie inregistrarile video high definition in format 720p. Un alt punct forte al acestui smartphone: il poti pune pe pauza in timp ce inregistrezi, pentru a reveni cand apare un moment interesant in filmarea ta.

  

Pentru a scapa si de grijile spatiului de stocare, Sony Ericsson U8I Vivaz vine la pachet si cu un card de 8 GB.

Cu o tastatura excelenta, camera foto performanta, captura video HD si un card de memorie de 8 GB, Sony Ericsson U8I Vivaz Pro se prezinta in fata consumatorului la un pret mic, accesibil oricarei persoane aflate in cautarea unui smartphone ieftin si eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *