Lenovo ThinkCentre Edge 91z – Desktop All-in-One cu Intel i3


Lenovo ThinkCentre Edge 91z All-in-One este cel mai recent desktop al companiei, conceput pentru piata IMM-urilor si este, totodata, mai putin batator la ochi decat linia de consum IdeaCentre. Acest lucru nu inseamna neaparat ca nu este atractiv, designul sau minimalist, de un negru lucios, va atrage atat oamenii de afaceri, cat si pe utilizatorii propriu zisi. Componentele sistemului sunt de top, procesorul Intel CoreTM i3-2100 3.10GHz, cei 4GB memorie RAM sugerand suficienta putere pentru orice activitate de birou, incluzand aici si sarcini grafice de dificultate medie. Un competitor serios pentru Apple iMac 21.5-inch, unde mai pui ca s-ar integra frumos intr-un birou numai cand privesti ca pachetul de achizitionare include si sistem de operare Microsoft Windows 7 Home Premium 32 bit English OEM SP1.

  

Aspectul acestui desktop nu e la fel de fantezist ca Lenovo IdeaCentre B520. Spatiul dintre monitor si birou e potrivit pentru o tastatura. In partea din spate, suportul lui Edge 91z poate fi scos, iar intregul sistem poate fi montat pe un brat direct pe perete folosind standardele VESA. Atunci cand sta atarnat pe un brat de montare, sistemul va arata fix ca un HDTV sau un monitor lat in diagonala. Widescreen-ul incorporat 21.5″ are o rezolutie nativa FULL HD (1,920 by 1,080). Daca e sa ii gasim un cusur, ne-am putea lega de faptul ca sistemul frontal reflecta o multime de lumina ambientala. In fine, acest lucru nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru majoritatea utilizatorilor, cu exceptia cazurilor in care acestia sunt obisnuiti sa lucreze cu un fundal monocrom pe ecranul lor tot timpul.

Lenovo ThinkCentre Edge 91z big

[nggallery id=300]

Remarcam si prezenta catorva porturi externe dedicate extinderii (expansiunea interna este destul de limitata pe majoritatea PC-urilor all-in-one). Enumeram sase porturi USB 2.0 (unul folosit pentru receptorul fara fir destinat mouse-ului si tastaturii), mufe audio pe o parte, un cititor de carduri 6 in 1, Ethernet, VGA si HDMI. Iesirea VGA poate fi folosita in combinatie cu orice laptop sau desktop, iar HDMI-ul il poti utiliza pe un alt ecran cu rolul de “oglinda”. Mi-ar fi placut foarte mult sa “gust” prezentei unor porturi mai rapide, precum eSATA sau USB 3.0. Sunt foarte utile in momentul in care compania stocheaza o cantitate enorma de date pe unitati externe si totul trebuie realizat in timp record, ca “time is money”, nu? Sistemul este aproape complet wireless, in afara tastaturii si mouse-ului, producatorul incluzand si 802.11 b/g/n Wi-Fi standard. Din nou, ar fi fost frumos sa aveam 802.11a/n 5GHz, si nu 2.4GHz Wi-Fi.

Edge 91z vine cu un set standard de software care este in mare parte util. Lenovo Rescue si Recovery utility sunt prezente, totusi concurentii Dell si HP au facut pasi importanti in acest sens, inclusiv sisteme de recuperare a datelor. Alte aplicatii includ Microsoft Office 2010 Starter, care poate fi upgradat online la versiunea completa. Sistemul vine cu un abonament de 30 zile pentru incepatori la Norton Internet Security, dar asta nu e mare lucru, de vreme ce o puteti descarca si online in conditii similare. Semnalam, de asemenea, prezenta altor utilitati pentru DVD Writer si webcam, majoritatea constand in chestii la care e foarte putin probabil ca veti apela vreodata.

  

Trecand in revista toate specificatiile, aspectul placut surprinzator si performantele ce le poti atinge utilizand acest desktop, putem spune fara nicio strabatere ca avem de a face cu un desktop cu aspect futurist etichetat la un pret mic. In urma testelor efectuate, Lenovo ThinkCentre Edge 91z All-in-One s-a plasat in fata Toshiba DX1215-S2101 si Apple iMac 21.5-inch (Thunderbolt), concluzia fiind unanima: acest sistem este pregatit pentru munca si jocuri.


NOTA: Pozele si informatiile despre produs au caracter informativ. Pentru detalii 100% verificate va rog sa intrati pe site-ul dealer-ului, accesand link-ul in 3 culori (rosu, verde si albastru), pozitionat in articol.  

Daca ti-a placut/te-a ajutat acest articol, te poti abona la RSS Feed, pentru a fi la curent cu toate noutatile, in materie de IT si fashion.
Leave a Reply