Postat in LAPTOP

Laptop Alienware M17x – Masina de jocuri


Dupa cum spune si titlul, in acest articol vom face recenzia unui adevarat monstru ce sta inchis intr-o carcasa de aluminiu. Oricum, ne-am invatat ca intre firma Alienware si sportul numit gaming exista de ceva timp o legatura foarte stransa; astfel suntem obisnuiti ca producatorii Alienware sa ne sperie efectiv cu cifre enorme cand e vorba de megabitii sau gigabitii memoriei ram, frecventei procesorului si asa mai departe.

Alienware M17x reprezinta unul dintre cele mai avansate, daca nu chiar cel mai avansat si performant laptop in materie de gaming. Incepand de la motorul care pune in miscare acest gigant, si anume procesorul Intel Core i7-820QM, care ruleaza la o frecventa de 2.00 Ghz, si care poate ajunge in mod turbo pana la 3.20 Ghz, toate componentele ne uimesc cu cifre incredibil de mari in ceea ce priveste performantele.

AlienWare-M17x

[nggallery id=115]

Laptopul dispune de o memorie RAM cu o capacitate de 6 GB care ruleaza la frecventa DDR3 de 1666 Mhz. Aceasta memorie este arhisuficienta pentru orice joc actual, si de asemenea, pentru tot felul de operatii ce necesita o memorie cu capacitate mare, precum editari PhotoShop sau randari 3D, chiar daca scopul principal al laptopului este acela de a rula jocurile.

Datele sunt stocate intr-un SSD ultra-rapid cu o capacitate de 256 GB. Avand in vedere ca vorbim despre un Solid State Drive, timpul de boot al sistemului de operare este redus pana la un sfert din timpul necesar de boot pe un hard disk normal, de 7200 RPM. Este posibil ca dimensiunea redusa la care sunt inca disponibile SSD-urile sa reprezinte o oarecare problema pentru cei care stocheaza mult, insa daca iti permiti achizitionarea unui asemenea laptop, probabil ca iti poti permite si un HDD extern.

AlienWare M17x – Vezi AICI Pret si specificatii tehnice

Deoarece este vorba despre un laptop pentru jocuri, placa video trebuie sa fie punctul forte al acestuia. Ce e drept, cei de la Alienware ne-au indeplinit asteptarile si astfel laptopul Alienware M17x contine 2 placi video ATI HD 5870 asezate in Crossfire. Cu o memorie dedicata totala de 1024 MB, producatorii garanteaza ca orice joc video existent va rula fara probleme, la rezolutii inalte, si cu un frame rate ridicat.

Daca tot discutam despre rezolutie, trebuie mentionat faptul ca acest laptop are un display de 17 inchi in format 16:10, si cu o rezolutie maxima suportata de 1440 x 900 pixeli. Dupa cum se poate observa din caracteristici, display-ul este unul generos, astfel poate fi folosit chiar si in scopuri multimedia, precum vizionarea filmelor HD si de asemenea, FullHD.

In ceea ce priveste dotarile laterale, Alienware M17x detine 3 porturi video printre care unul HDMI si unul VGA, 2 porturi USB 2.0, un port combo E-SATA/USB 2.0, un port Ethernet RJ-45 gigabit , si pe langa toate acestea si un port FireWire, pentru transfer de date la viteze mari. Putem spune ca acesta compenseaza lipsa unui port USB 3.0.

In ceea ce priveste partea software, laptopul vine impreuna cu Windows 7 Home Premium 64 bit preinstalat, astfel ca va puteti bucura de toata capacitatea RAM; se stie ca verisunile de 32 de biti ale sistemelor de operare Windows nu recunosc mai mult de 3 GB RAM.

Per total, se poate spune ca este teribil de greu sa gasim un minus acestui laptop, care, pana la urma primeste nota 10 in toate privintele; poate putin design-ul tastaturii sa lase de dorit, dar in rest stilul elegant domina la exterior, in timp ce in interior sta ascunsa o bestie care poate rula absolut orice joc disponibil pentru PC, indiferent de exigentele acestuia.


NOTA: Pozele si informatiile despre produs au caracter informativ. Pentru detalii 100% verificate va rog sa intrati pe site-ul dealer-ului, accesand link-ul in 3 culori (rosu, verde si albastru), pozitionat in articol.  

Daca ti-a placut/te-a ajutat acest articol, te poti abona la RSS Feed, pentru a fi la curent cu toate noutatile, in materie de IT si fashion.
Leave a Reply