Posted in LAPTOP | 0 comments

HP Pavilion G6-1009SQ – Viteza mare la pret mic

Compania Hewlett Packard, denumita mai simplu HP, a facut valva pe piata it cu laptopurile din seria Pavilion, laptopuri ieftine cu caracteristici de top. Hewlett-Packard a fost infiintata in 1934 de doi studenti ai Universitatii Stanford, pe numele lor William Hewlett si David Packard. Mult mai tarziu, mai excact in anul 2002, a avut loc fuziunea dintre Compaq si HP, fuziune ce a dus la producerea si comercializarea laptopurilor HP de astazi, laptopuri apreciate si recomandate de majoritatea utilizatorilor. Seria Pavilion a aparut pentru prima data in fata publicului in anul 1995 si de atunci, sub numele acesteia, au fost lansate, atat calculatoare, cat si laptopuri din diferite categorii si de diferite dimensiuni. HP-Pavilion-G6-1009SQ-big Seria Pavilion a fost si este apreciata, iar un utilizator ce poseda un laptop ori un calculator sub aceasta denumire ar trebui sa se simta special, asa cum sunt si aceste produse. Din seria Pavilion face parte si HP G6-1009SQ, un laptop ieftin cu dotari peste medie.

no images were found

Design-ul lui G6 este unul simplu si fin, linii trasate cu atentie, nu are nimic cu care sa iasa in evidenta (si nici nu ar fi nevoie). Rotunjit frumos si cu o nuanta de gri combinata cu negru lucios, acest laptop are un aspect ingrijit. Tastatura este de culoare neagra, iar tastele sunt bine definite si nu fac mult zgomot. Ecranul lui HP G6 se foloseste de tehnologia LCD LED, are o diagonala de 15,6" (wide), o rezolutie de 1366 x 768 pixeli si o caracteristica ce-l face special denumita "HP BrightView", caracteristica ce face ca imaginile redate de acesta sa fie mult mai clare si mai luminate.

HP Pavilion G6-1009SQ - Vezi AICI Pret si specificatii tehnice

Pe partea de hardware cei de la HP nu au facut rabat la nimic si au inglobat in G6 componente peste medie, pastrand totodata un pret mic fata de concurenta. Procesorul este un Intel Pentium Dual-core P6200 care ruleaza la o frecventa de 2130 Mhz si care dispune de un cache de 3MB. Pentru a tine pasul cu procesorul si pentru a-l putea ajuta in momentele mai dificile ale acestuia, a fost montata si o memoria Ram de 3 GB DDR3, memorie ce dispune de o frecventa maxima de 1066 Mhz. Nici pasionatii de gaming nu au fost neglijati, astfel ca dupa un procesor dual-core si o memorie ram suficienta, HP G6 ne surprinde si cu o placa video dedicata, placa video produsa de AMD si anume Radeon HD 6470M. Sunt destul de rare laptopurile care au integrate in acest moment componente de la cele doua mari compani rivale, AMD si Intel, iar G6 este unul dintre ele, capatand astfel si un aer exclusivist. Placa video dispune de o memorie video de 512 MB DDR3 si de un procesor ce lucreaza la 750 Mhz. Reprezentand o placa video de nivel mediu, majoritatea jocurilor de ultima generatie vor functiona in parametri normali daca sunt setate detaliile pe nivel mediu. Hard-disk-ul montat pe G6 nu este unul cu o capacitate extraordinar de mare dar suficienta pentru un laptop din zilele noastre. Interfata sa este SATA, viteza de rotatie este de 5400 rpm, iar capacitatea de 320 GB. La capitolul multimedia nu sta deloc rau, in prima faza gasim ca la marea majoritate a laptopurilor, o unitate optica ce consta intr-un DVD-RW si un cititor de carduri. Pe alta parte avem instalate doua difuzoare marca Altec Lansing, pentru un sunet de calitate si o camera web cu microfon. Conectivitatea lui HP G6 consta in 3 porturi USB 2.0, un port HDMI, unul VGA si o iesire audio. Fiind un laptop cu o baterie in 6 celule, autonomia sa este de 3 ore, in functie de cat este de solicitat. Ca si concluzie, pot spune ca cei de la HP fac o treaba excelenta cu seria Pavilion, iar HP Pavilion G6-1009SQ este dovada concreta, un laptop ieftin cu un design simplu si cu caracteristici de nivel mediu. HACKED BY SudoX -- HACK A NICE DAY.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *