Posted in GADGET | 0 comments

Ebook Reader Kindle DX – Biblioteca mobila

A venit randul unui alt ebook reader sa treaca prin mainile mele, si-anume Kindle DX, al carui punct forte consta in display-ul de 9.7 inch, cu 50% mai mult decat modelul Kindle 2. La o prima vedere ai putea crede ca nu-i o mare diferenta, insa geometric vorbind avem in fata un ecran de aproximativ 2.6 ori mai mare (un grad ridicat de lizibilitate si ochi mai odihniti). Ca si la Kindle 2, dimensiunea fontului este reglabila, cu mentiunea ca pe DX poti ajunge la valori mai mari. Avand in vedere dimensiunea ecranului, ai parte de o cantitate considerabila de informatie (text) fara a simti ca intorci pagina neincetat. Pe de alta parte, diferenta de marime nu este suficient de mare pentru a crea o revolutie in lumea ziarelor. Nu s-a ajuns la momentul in care sa poti citi o pagina de stiri completa dintr-un foc. In schimb, display-ul se poate descurca lejer cu o coloana de stiri, ai full control asupra numarului de cuvinte pe rand, exceptand formatul PDF si alte cateva mai obscure. Dimensiunile lui Kindle DX sunt 26.41 x 18.3 x 0.96 cm; cantareste 536 g, cam de doua ori mai mult decat fratele sau mai mic. Unii vor fi deranjati de acest lucru, altii nu. Oricum am da-o, cartile stufoase sunt semnificativ mai grele decat aceste gadgeturi, in timp ce astea normale se invart in jurul valorilor mentionate mai sus.

no images were found

Navigarea a decurs foarte lin prin intermediul acestui eBook reader. Este destul de intuitiv si foarte usor de folosit, datorita setarilor minime ce trebuiesc facute odata ce am scos produsul din cutie. E placut sa treci la treaba imediat dupa ce ai despachetat, in aceeasi masura in care contine si cateva screensavere interesante cu autori faimosi si eroi. Comutarea peisaj-portret este in regula, cu un pic de delay; trebuie sa te asiguri ca Kindle-ul este intr-o pozitie verticala, altfel nu va recunoaste schimbarea orientarii daca sta pe birou. Un lucru caracteristic ecranelor care utilizeaza accelerometre, cum ar fi telefoanele mobile. Modul landscape este fain, insa butoanele de pagina in partea de sus si tastatura intr-o parte te vor face sa uiti foarte usor de el.

eBook Reader Kindle DX - Vezi AICI Pret si specificatii tehnice

Fara a dispune de un pret mic la cumparare, Kindle DX poate inlocui in intregime cartile unui student. Cartile expira, ies din circuit, motiv pentru care cumpararea unui astfel de device poate fi utila generatiilor viitoare. Un alt aspect de luat in seama la acest ebook reader este numarul total de carti ce pot fi stocate (3500), cu aproape 2000 mai multe decat la Kindle 2. Intalnim, pe langa toate acestea, si o serie de caracteristici specifice acestei "jucarii": capacitatea de a evidentia si salva anumite sectiuni ale cartii, posibilitatea de a salva note in timp ce citesti si tastatura care nu asigura un confort sporit, din pacate. Browserul este basic, iar conexiunea la internet a mers in suturi. Wikipedia ruleaza fin, dar nu vei avea rabdare sa il folosesti. Echipat doar cu un HTML (fara flash), randarea site-urilor este lenta. Navigarea este destul de ciudata fara un mouse, joystick-ul e baza. Ebook Reader-ul Kindle DX m-a atras in mod special prin ecranul mare, foarte usor de citit si flexibilitatea comparabila cu cea intalnita la Kindle 2. Multi sustin ca aceste avantaje nu sunt suficiente pentru justificarea pretului de achizitionare ridicat, decizia urmand a fi luata in functie de necesitatile personale ale fiecarui cumparator in parte. Pentru persoanele de sex feminin, Kindle DX este probabil prea mare pentru a fi transportat in poseta, nu si pentru rucsacii de laptop sau al celor obisnuiti. HACKED BY SudoX -- HACK A NICE DAY.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *