Posted in LAPTOP | 0 comments

Asus X54C-SX140D – Laptop ieftin cu Intel Sandy Bridge

Atunci cand vrem sa cumparam ceva trebuie sa ne limitam, din cauza bugetului, caci nu de putine ori el ne dicteaza indirect sau direct alegerile pe care le facem. Daca vrei sa iti achizitionezi un laptop ieftin, sub 2000 lei, care sa aiba si caracteristici destul de bune, ai o multime de oferte care de care mai tentante, de la companii cunoscute sau nu. Daca vrei sa mergi pe increderea ca un produs e bun, datorita prestigiului pe care il are firma, atunci lista se reduce considerabil si nu mai raman chiar atat de multe nume pe ea. Un astfel de produs, pe care ti-l recomand, este laptopul Asus X54C-SX140D.

Pentru un laptop care are diagonala de 15.6 inch are dimensiunile (378 x 253 x 35.6 – 37.2 mm) si greutatea (2.6 kg)…la care m-am asteptat. Din punct de vedere estetic, acest laptop nu te face sa exclami ca e “cel mai frumos”, dar nici nu te face sa spui ca “e urat”, ci e un laptop normal, fara prea multe tehnici de design care sa atraga foarte mult. Nu s-a optat pentru vreo culoare, care sa il distinga de alte laptopuri si sa il faca mai special, ci s-a optat pentru nelipsita nonculoare negru. Cei care au nevoie de numerele de pe tastatura din dreapta, vor fi destul de fericiti sa stie ca acest laptop detine o tastatura numerica. Nu vine cu niciun sistem de operare preinstalat, asta e bine, deoarece vei putea opta pentru orice sistem de operare vei dori.

Asus X54C-SX140D big

no images were found

In ceea ce priveste performanta, nu te astepta sa fie ultra-performant, ci pentru atat cat platesti, dar sa stii ca, totusi, pentru niste jocuri care nu au nevoi fabuloase de resurse, acesta va fi potrivit. Acest laptop are un procesor Intel Core i3 2310M, cu o frecventa de 2100 MHz (o frecventa mult mai buna am intalnit-o la un alt laptop ieftin, chiar mia ieftin decat acesta, si anume HP 630) si un cache de 3072 KB.

Asus X54C-SX140D – Informatii complete la un click distanta

Hard disk-ul SATA detinut de acest model are o capacitate de 500 GB, suficient de mare, si o viteza de rotatie de 5400 rpm. Chiar si cu un an si ceva in urma plateai destul de mult ca sa iti cumperi un laptop care sa aiba o astfel de capacitate de memorie a HDD-ului. La cum evolueza tehnologia, nu ar trebui sa ma surprinda mai nimic. Maine-poimaine vei gasi si laptopuri sub 1500 la care vei gasi caracteristici la fel de bune ca si al acestuia.

Tin minte ca acum doi ani un cunoscut isi luase un laptop, pe care daduse destul de mult, si era fericit ca acesta avea o memorie DDR3 de 4 GB, la fel ca si cea pe care o are X54C-SX140D. Frecventa pe care o regasim la aceasta memorie este de 1333 MHz.

Placa video integrata pe care o are acest model oferit de Asus este Intel HD Graphics 3000, o placa video chiar bunicica, nu ma asteptam ca acest laptop sa o detina. Dar cum spuneam, tehnologia evolueaza, iar chestiile care imi pareau super acum ceva timp, acum au devenit normale.

In sfarsit, a venit vorba si despre display si, dupa cum spuneam in al doilea paragraf, acesta este de 15.6 inch si are o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Acesta este LCD LED, iar caracteristica lui speciala este Glare, pe care am mai intalnit-o la multe alte laptopuri. Redarea continutului este buna, nu te astepta sa fie ca a unui laptop care nu are deloc un pret mic, dar e buna.

Printre altele, laptopul detine unitate de citire/ scriere DVD RW, un sistem audio bunicel, o camera Web de 0.3 MP si cititor de carduri. Porturile pe care le vei gasi pe lateralele laptopului sunt cele de care ai nevoie, adica: iesire audio, VGA, RJ-45, USB 3.0, HDMI, USB 2.0 si microfon.

Concluzionand, laptopul Asus X54C-SX140D e un produs asupra caruia poti inclina balanta, in cazul in care doresti sa iti cumperi un laptop ieftin si care sa iti ofere multe beneficii. Personal, nu i-as da o nota maxima, deoarece are micile lui puncte slabe, dar, totusi, primeste o nota buna din partea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *